Sági Szilárd alakkímélő receptje

Mindjárt itt a február, ráadásul lassan levegőt is tudunk venni a karácsonyra kapott farmerunkban.
Én személy szerint 5-öst kaptam karácsonyra, no de nem a tanító nénitől, hanem az anyutól meg a család többi szakácsnőjétől (szakácsától), így most jutottam el odáig, hogy be tudom gombolni a gatyámat anélkül, hogy az sértené a fájdalomküszöbömet.
Persze erre azért a szilveszter is rátett egy lapáttal (a kemencében guggoló malacka és a rengeteg lencse csak hogy dőljön a pénz). És hogy ne legyen egyszerű, most jön (jönnek) a disznóvágás(ok). Szóval egy kicsit nehéz most jónak lenni, persze én nem is ígértem hogy jó leszek...
Viszont, amikor már a bőrömből szivárog a norvég formula, és a kézmosáshoz nem kell szappan elérkezettnek látom az időt, hogy csökkentsek a napi zsírbevitelemen. Mi legyen tehát a recept lányok-fiúk, hogy újra boldogan tudjunk leülni (bárhol, bármiben) és ne érezzük a torkunkban a nadrágszíjunk szorítását.
Tonhalas tészta recept
Jöhet egy jól megérdemelt tonhalas tészta, jó sok bazsalikommal és természetesen sajt nélkül.
Klakkkk...glu..glu.glu..glu..... ez egy palack olaszrizling volt, méghozzá Gere Tamás (Zsolt) pincéjéből, de ha nincs kéznél, akkor egy korty sör is megteszi.
Felvágok egy jókora fej hagymát és nem is apró kockára, hanem szép húsos szeletekre. Aztán jön az a sárgarépa, aminek mindig ott kell lapulnia a hűtőben (főleg januárban!), egy kis tisztítás után egyszerűen hosszú lapos szeletekre vágom egy burgonya hámozóval (nem kell megijedni, remek lesz).
Aztán a fokhagyma, jó sok (a végeláthatatlan italozgatás után kell egy kis vértisztító, ráadásul az íze is pótolhatatlan). Ha nem is zsilettpengével, de vágjuk vékony szeletekre. Egy kis oliva olajon megfuttatjuk a hagymát (nem kell üvegesre), aztán jöhet a sárgarépa, egy deci bor vagy sör és a fokhagyma...hmmmmm ez már most jól hangzik.
Frissen őrölt bors(tarka)(barka), két chili karikára vágva, két csipet só (nem több, mert ha gyári pesto-val dolgozunk, akkor az is sós lesz), egy kis oregánó, és a kapri, no meg az oliva bogyók szép sorjában (ne legyünk szűk markúak, adjunk neki bőven), aztán a vendégektől függően egy két tonhal törzs konzerv, amit lehetőleg olajban raktak a dobozba (ha mégsem, akkor nyomjuk ki a levét és locsoljuk oliva olajjal).
Miközben a szósszal ügyködünk, természetesen a tésztánk már fő, egy csipetnyi sóval és olajjal, ez nem lehet több 6-7 percnél. És amikor a tészta megfőtt (mindenféle fakszni nélkül), tegyük át leszűrve a wokba, amiben a szósz készül. Nincs is más dolgunk, csak hogy jól átforgassuk a tésztát a szósszal (no meg két jó kanál pesztóval, már ha van, ha nem lenne akkor adjunk simán jó sok bazsalikomot és két nagy kanál oliva olajat a tésztához), ha úgy érezzük, hogy nehéz a dolgunk, mert az étel még száraz, akkor locsoljuk olajjal.
Jó étvágyat!
Ha több, mint 5 kilót szedtünk magunkra, akkor - amellett, hogy most nagyon szégyelljük magunkat - a tésztát hagyjuk ki a receptből, és használjunk fel minden zöldséget, ami a kezünk ügyébe akad, természetesen vékony szeletekre vágva rakjuk a wokba a sárgarépával.
Sági Szilárd
Magyarország
Kispest
(87 kg)




























