Nem csalás és ámítás, ez a legfinomabb harcsapaprikás! - Tuti kinyalod a tányérod
A magyar konyha finomságai nálam mindig a bőség zavarát idézik elő, ha választanom kell, épp mit főzzek. A családban nagy kedvencünk a harcsapaprikás, persze szigorúan túrós csuszával, hiszen azzal az igazi. A legjobb receptet hoztam, ez után tuti megnyalod mind a tíz ujjad!
Hozzávalók (4 személyre)
- 80 dkg hal (szürke harcsa)
- 15 dkg császárszalonna
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 1 közepes paprika
- 1 nagyobb paradicsom
- 15 dkg gomba
- 3 teáskanál fűszerpaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál kakukkfű
- 3 evőkanál tejföl
- 1 csapott evőkanál finomliszt
Elkészítés
A halat kockákra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel, majd félretesszük. A szalonnát apróra vágjuk, lassú tűzön megpirítjuk, a zsírját pedig kisütjük. Amikor kész, a szalonnát kivesszük a serpenyőből, a zsírt felforrósítjuk, hozzáadjuk a halat és nagy lángon megpirítjuk. Ha kész, kiszedjük, és ismét félretesszük. A szalonnát a felaprított hagymával és fűszerpaprikával összepirítjuk, hozzáadjuk a felaprított paprikát, paradicsomot, az ízlés szerint felvágott gombát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és vízzel felöntjük, hogy egy lecsós alapot kapjunk, amit közepes lángon készre főzünk, hozzákeverjük a halat és tovább főzzük. Ha összeforrt, a tejföllel elkeverjük a lisztet, hozzáadunk keveset a „lecsó” levéből, összekeverjük és ráöntjük a halra. Tovább főzzük az egészet kb. 4 percig, majd tálaljuk.
Mi túrós tésztával szeretjük a legjobban, a receptet a képre kattintva elérheted.
Még több magyaros fogásért kattints a következő oldalra!