Ennél egy jó magyarost? Ebben a harcsapaprikásban nem fogsz csalódni

Mutatunk egy egyszerű, de nagyszerű receptet.

Harcsapaprikás

Hozzávalók:

  • 1 kg harcsa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 dkg sertészsír
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csapott ek csemege pirospaprika
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • bors

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk a zsírban, majd ráfektetjük a haldarabokat. Néhány perc pirítás után hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Finoman megkeverjük az egészet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen a halat. Amikor a hús megpuhult, liszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levét, amivel még egyszer felforraljuk a harcsapaprikást. Túrós csuszával a legfinomabb.

Még két halas receptért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!