Ennél egy jó magyarost? Ebben a harcsapaprikásban nem fogsz csalódni
Mutatunk egy egyszerű, de nagyszerű receptet.
Harcsapaprikás
Hozzávalók:
- 1 kg harcsa
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 dkg sertészsír
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 csapott ek csemege pirospaprika
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk a zsírban, majd ráfektetjük a haldarabokat. Néhány perc pirítás után hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Finoman megkeverjük az egészet, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen a halat. Amikor a hús megpuhult, liszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levét, amivel még egyszer felforraljuk a harcsapaprikást. Túrós csuszával a legfinomabb.