A legegyszerűbb étel, amit valaha készítettél: Hagyományos frankfurti leves

Nincs, aki ne szeretné ezt a mennyei első fogást.

Frankfurti leves gazdagon

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db burgonya
  • 2 pár frankfurti virsli
  • 2 dl tejföl
  • 2 l víz
  • 1 ek liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk köménymag
  • 1 tk majoránna
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés:

A felaprított hagymát kevés olajon megpároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát és a köményt, illetve a majoránnát, végül pedig a krumplit. Pár percig kevergetjük, és felöntjük a vízzel. Belekeverjük a zúzott fokhagymát is, valamint a csíkokra vágott káposztát, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd legalább fél órán át fedő alatt főzzük. Ha a zöldségek már puhák, hozzáadjuk a leveshez a felkarikázott virslit, és amíg fő, a lisztet elkeverjük a tejföllel, valamint egy merőkanálnyi forró lével. Ha már csomómentes, visszacsurgatjuk a levesbe, és további 4-5 percig főzzük, kevergetés mellett.

További két virslivel készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!