Mennyei habroló, amiből nem elég csak egy kóstoló - Megkínálhatunk?
Gyerekkorom óta imádom a habrolót, szerintem ez is tipikusan az a sütemény, amit képtelenség visszautasítani. Épp ezért, elhoztuk a receptet, hogy feldobjuk ezt a szép napot. Megkínálhatunk?
Hozzávalók
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 6 tojásfehérje
- 2 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 2 ek porcukor (a szóráshoz)
Elkészítés
A lisztet a vajjal, tejföllel, sóval gyorsan összegyúrjuk, majd két órára félretesszük, hideg helyen pihentetjük. Ha letelt az idő, a tésztát kinyújtjuk (kb. fél cm-esre), majd 2 cm-es csíkokra vágjuk. Feltekerjük habroló formára, megkenjük tojássárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. negyed óra alatt megsütjük (légkeverésen). Hagyjuk kihűlni a formán a rolókat. A krémhez gőz fölött a tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd habzsákba töltjük és belenyomjuk a rolókba. Porcukorral a tetejét meghintve tálaljuk.
Ha már hétvége, akkor jár a kényeztetés. Lapozz és tedd magadévá az utánozhatatlan Eszterházy szelet, illetve a gluténmentes somlói galuska receptjét!