Krumplipüré leves: Egy lépéssel több, mintha köretnek készítenéd

Kitűnő ötlet, ha egy gyors, meleg, laktató fogásra vágysz.

Krumplipüré leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 2 csapott ek liszt
  • 1 húsleves kocka
  • 2 dl tejföl
  • friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

A meghámozott és megmosott krumplit felkockázzuk, majd hideg, bő, sós vízben feltesszük főni. Ha a krumpli megpuhult, leszűrjük és újra felengedjük vízzel. Amikor forrni kezd, beledobunk egy húsleveskockát, majd összturmixoljuk a krumplit, végül a vajból és a lisztből készült világos rántással még sűrítjük. Ezután beletesszük a tejfölt, hagyjuk így még újra felforrni, majd friss petrezselymet szórunk bele.

További egyszerű levesekért lapozz!

Fotó, leadfotó: thespruceeats.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!