Karácsonyi rohanás: gyorsan finom süteményeket készíteni nem lehetetlen

Marton Adrienn nevét hallva biztosan mindenkinek egy ínycsiklandó fogás jut az eszébe, amit a TV2-Adri’s Kitchenben vagy online oldalain látott. Ez nem is csoda, hiszen Adri az elmúlt években, az egyik legkedveltebb gasztroműsorvezető lett Magyarországon. (x)

Rövid idő alatt finomat

Amerikában végezte el a Le Cordon Bleu-t, ahol kulináris művészetekből szerzett diplomát, hogy tudását és főzés iránti szenvedélyét még jobban elmélyítse. Mint anya és dolgozó nő, neki is sokszor csak fél órája van összedobni egy-egy ételt, akkor viszont igyekszik a legjobb alapanyagokat használni.

A Tante Fanny tészták pont ilyen háziasszonyoknak tökéletesek. A márka már egészen 2003 óta megtalálható az áruházak polcain. Kezdetben leveles tésztával voltak jelen Magyarországon, de az évek során számos egyedi és mennyeien finom tésztával bővült a választékuk. A quiche tészta és a kelt tészta vajjal egyedülálló újdonságoknak számítanak a piacon. Ha valakinek nem megy jól a kelesztés, vagy csak időt akar spórolni, ezekkel a tésztákkal az igazi hazai ízeket idézheti meg, csak jóval gyorsabban.

Adri, te melyik terméket használod a leggyakrabban?

Igazából mindegyiknek megvan a maga varázsa és számtalan felhasználási módot hordoznak magukban. Külön öröm, hogy az elmúlt években családi (XXL) pizzatésztát is piacra dobtak, kedvezve ezzel a nagyobb családoknak, mint amilyen a miénk is. Tudatosan étkezem és főzöm, így mindig keresem azokat az alapanyagokat, termékeket, amikkel a családom és a saját egészséges életmódomat tudom támogatni. A márka kínálatában szerepelnek 100% pálmaolajmentes, és extra szűz olívaolajjal, tönkölybúzaliszttel készült tészták is, de kínálatukban szintén megtalálhatók vegán termékek, így amikor vendégsébe érkeznek hozzám, akkor sem kell aggódnom, hogy valaki a speciális étrendje miatt nem tud elfogyasztani egy-egy fogást.

A karácsony közeledtével tudnál adni pár tippet, miket készíthetünk a Tante Fanny tésztáiból?

Mindenképpen próbáljátok ki a kifejezetten karácsonyi tésztákat, mint a mézeskalács, bejgli vagy vaníliáskifli tészta. Egytől egyig nagyon ízletesek és könnyű velük dolgozni. A mézeskalács tésztát csak ki kell nyújtani és már formázhatjuk is belőle a karácsonyfákat, hópihéket a gyerekekkel. A bejgli tésztából pedig kiváló flódnit is készíthetünk.

Most már ha ennyit beszéltünk a sütésről-főzésről, akkor mindenképp zárásképpen megosztok veletek 3 csodálatos, karácsonyi desszertet, amit ha elkészítetek, akkor tuti lenyűgözitek ünnepekkor a családot. Kellemes ünnepeket kívánok nektek!

Oldalak