Gyöngytyúkmell carbonara gnocchival - Recept

A magyar gasztronómiában is régóta ismert gyöngytyúk a világ legrangosabb szakácsversenyének, az idei Bocuse d’Or húsételének fő témája. Az igen kedvelt szárnyas étellé vált baromfinak a húsa kiváló és nagyon egészséges.

Hozzávalók

  • 4 db fél, bőrös gyöngytyúkmell
  • tengeri só
  • olaj
  • vaj

A körethez

  • 1 csomag friss gnocchi
  • 15 dkg bacon
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tejszín
  • szerecsendió
  • tengeri só

Elkészítés

A gyöngytyúkmellet besózzuk, és kevés olajon a bőrös felét ropogósra sütjük, majd diónyi vajat teszünk a tetejére, 160 fokos sütőbe tesszük, majd 20 perc alatt készre sütjük. A szalonnát kockára vágjuk, és egy serpenyőben kipirítjuk. Felöntjük másfél dl tejszínnel, ízesítjük kevés szerecsendióval, és beleforgatjuk a frissen kifőzött gnocchit. A maradék tejszínt elkeverjük a tojások sárgájával, és a tűzről lehúzott tésztával elkeverjük. Ha szükséges megsózzuk, végül a megsütött gyöngytyúk mellel tálaljuk.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Forrás: Bereznay Tamás - Metro

Oldalak

Sztárok
Vilmos szerint egyenesen őrültség Katalin titkos, éjszakai hobbija - ezt maga a hercegné vallotta be korábban egy podcastben.
Egészség
Sokan sajnos már csak akkor mennek el fogorvoshoz, amikor valami problémát észlelnek. Pedig itt egy rutinbeavatkozásról van szó, ami ráadásul nem is fájdalmas.
Utazás
Magyarországon is sok állat esik áldozatul az autósoknak, de egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni. Ráadásul ezt az állatfajt nem is könnyű észrevenni.