Gyöngytyúkmell carbonara gnocchival - Recept
A magyar gasztronómiában is régóta ismert gyöngytyúk a világ legrangosabb szakácsversenyének, az idei Bocuse d’Or húsételének fő témája. Az igen kedvelt szárnyas étellé vált baromfinak a húsa kiváló és nagyon egészséges.
Hozzávalók
- 4 db fél, bőrös gyöngytyúkmell
- tengeri só
- olaj
- vaj
A körethez
- 1 csomag friss gnocchi
- 15 dkg bacon
- 2 tojás sárgája
- 2 dl tejszín
- szerecsendió
- tengeri só
Elkészítés
A gyöngytyúkmellet besózzuk, és kevés olajon a bőrös felét ropogósra sütjük, majd diónyi vajat teszünk a tetejére, 160 fokos sütőbe tesszük, majd 20 perc alatt készre sütjük. A szalonnát kockára vágjuk, és egy serpenyőben kipirítjuk. Felöntjük másfél dl tejszínnel, ízesítjük kevés szerecsendióval, és beleforgatjuk a frissen kifőzött gnocchit. A maradék tejszínt elkeverjük a tojások sárgájával, és a tűzről lehúzott tésztával elkeverjük. Ha szükséges megsózzuk, végül a megsütött gyöngytyúk mellel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!