Recept

Gyermekek elől gondosan elzárandó: három tuti karácsonyi koktél recept

A karácsonyi menü összeállítása nem ér véget az étlap kigondolásánál, hiszen a jó magyar ember azért eléggé szeret inni is. Az ünnepléshez dukál a pezsgő, de adjuk meg a módját ennek a különleges alkalomnak, és vessünk be valami újat, amit mindenki imádni fog. Koktélpartira fel: terítéken Grinch koktél, Candy Cane, és tojáslikőr.

Grinch koktél – Dinnyés álom

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók

  • 9 cl dinnyelikőr
  • 4,5 cl friss citromlé
  • 1 evőkanál cukorszirup

Elkészítés

Fogjunk egy shakert, töltsük meg kb. félig jéggel, aztán öntsük nyakon a dinnyelikőrrel, a citromlével és a cukorsziruppal, majd jól rázzuk össze. Egy elegáns pohárba szűrjük át, és díszítsük ízlés szerint (koktélcseresznyével, eperrel vagy bármilyen gyümölccsel).

Candy Cane – Édesség túladagolás

Hozzávalók

  • 6 cl eper vodka
  • 4 öntet (kb. 16 csepp) édes, mentolos aroma (Creme de Menthe, fehér)
  • 7,5 cl áfonyalé
  • cukornyalóka

Elkészítés

Nem csak a martinis poharat lehet „kibélelni” cukorral, hiszen a Candy Cane lényege nevéből értetődően az, hogy kinézetében is édes legyen. Vegyünk egy koktélpoharat, és egy kicsit tegyük be a fagyasztóba (tényleg rövid időre). Egy tálba tegyünk kevés vizet, egy másikba cukrot és adjunk hozzá piros ételfestéket, majd keverjük össze. Vegyük ki a poharat a fagyról, és mártsuk bele a peremét a cukros keverékbe, mely egy dizájnos exteriőrt ad a fincsi koktélunknak. Most, hogy az egész legfontosabb része kész (nyilván nem az a legfontosabb, hogy legyen is valami a gyönyörű pohárban, hanem maga a pohár), a vodkát, mentolos aromát és áfonyalevet jól rázzuk össze jéggel shakerben, szűrjük át és öntsük a csinos poharunkba, a szélére pedig helyezzünk cukornyalókát (kampós alakja lévén tökéletesen belekapaszkodik majd a pohárba).

Tojáslikőr – Vissza a hagyományokhoz

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1,5 dl tiszta szesz

Elkészítés

A hozzávalókat (az alkohol nélkül) tegyük bele egy edénybe, és kevergetés mellett főzzük fel, és mikor eléri a forráspontot, vegyük le a tűzről. Öntsük egy üvegbe, és adjuk hozzá az alkoholt. Fahéj rúddal és őrölt fahéjjal díszíthetjük.

Annak érdekében, hogy legyen mi felszívja az alkoholt, kattints a következő oldalra, és nézd meg a kedvenc ünnepi fogásaink receptjeit!

Fotók: Wickedgoodkitchen.com, Parade.com, Boingboing.net

Oldalak

Recept
Christmas
Ki ne fogyasztana örömmel az adventi időszakban egy kis gőzölgő, ínycsiklandó forralt bort? Ráadásul most mutatunk egy kiváló receptet, amit gyerekjáték elkészíteni otthon, így ha nincs kedved, még a...
Lifestyle
A hajszárító alapdarab, amely csodás tincseid szárazzá varázsolására alkalmas. De tudtad, hogy a háztartás más területein is igazi jolly joker lehet? Máris mutatjuk, a hajápoláson túl milyen hasznos...
Fashion&Beauty
A téli divat legszebb arcát mutatja, amikor a kabát nem csupán praktikus réteg, hanem az egész megjelenés meghatározó eleme. Idén a tervezők különösen magasra tették a lécet: izgalmas textúrák,...
Lifestyle
Az Ikrek manifesztációs ereje ma hatalmas kavar. Napi horoszkóp.
Egészség
Sok nagyszülő esküszik a régi gyógymódokra a megfázás ellen, de ezek mennyire lehetnek hatásosak a modern világban?
Lifestyle
A karácsonyi készülődés közben valaki különösen közel kerülhet a Nyilashoz. Hétvégi szerelmi horoszkóp.