Hozd vissza gyermekkorod ízeit: Káposztás tészta, egy filléres finomság ebédre
A klasszikus ízek kedvelői imádni fogják ezt a receptet!
Káposztás kocka
Hozzávalók:
- 1 kg káposzta
- 50 dkg fodros kocka tészta
- 4 ek olaj
- 1 ek cukor
- só, bors
Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, ha pedig elkészült félretesszük. A káposzta torzsáját kivágjuk, a többit pedig lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, majd alaposan összekeverjük, és körülbelül 20 percre félretesszük, amíg levet ereszt. Egy edényben a cukrot megfuttatjuk a forró olajon, ha pedig kissé megbarnult, rárakjuk a kinyomkodott, lereszelt káposztát. Borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a káposzta elkészült, levesszük róla a fedőt, és szép barnára pirítjuk, végül pedig alaposan összekeverjük a leszűrt kocka tésztával. Utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk, ki hogyan szereti, de akár porcukorral is megszórhatjuk a tetejét tálaláskor, ha igazán retró, menzás ízre vágyunk.