Hozd vissza gyermekkorod ízeit: Káposztás tészta, egy filléres finomság ebédre

A klasszikus ízek kedvelői imádni fogják ezt a receptet!

Káposztás kocka

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 50 dkg fodros kocka tészta
  • 4 ek olaj
  • 1 ek cukor
  • só, bors

Elkészítés:

A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, ha pedig elkészült félretesszük. A káposzta torzsáját kivágjuk, a többit pedig lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, majd alaposan összekeverjük, és körülbelül 20 percre félretesszük, amíg levet ereszt. Egy edényben a cukrot megfuttatjuk a forró olajon, ha pedig kissé megbarnult, rárakjuk a kinyomkodott, lereszelt káposztát. Borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a káposzta elkészült, levesszük róla a fedőt, és szép barnára pirítjuk, végül pedig alaposan összekeverjük a leszűrt kocka tésztával. Utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk, ki hogyan szereti, de akár porcukorral is megszórhatjuk a tetejét tálaláskor, ha igazán retró, menzás ízre vágyunk.

További két káposztás receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!