Csúsztatott palacsinta: Még mindig trendi gyerekkorunk nagy kedvence

Tortaként is megállja a helyét.

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 6 dkg liszt
  • kevés tej
  • olaj

A töltelékhez:

  • 10 dkg darált dió
  • 6 dkg cukor
  • reszelt csoki

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a tojás sárgáival, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és annyi tejet, hogy palacsinta sűrűségű legyen a tészta. Ezután a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a masszához keverjük. Kiolajozott palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat, de mindnek csak az egyik oldalát. A kész tésztákat egymásra csúsztatjuk: az egyiket cukros darált dióval, a következőt reszelt csokival szórjuk meg. A töltelékeket felváltva szórjuk a palacsinták közé addig, míg el nem fogy a tészta. A legfelső palacsintát a sült oldalával felfelé csúsztatjuk az édesség tetejére. Ezután mérsékelten meleg sütőben kb. 10-12 percig sütjük, majd forrón, tejszínhabbal, csokiöntettel vagy gyümölcsökkel a tetején kínáljuk.

Még két isteni palacsinta receptért lapozz!

Fotó: Instagram.com/krisztina_i; Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!