Meggymártás: Pont olyan, mint amilyet gyerekkorunkban ettünk

Főtt húsos ételek remek kiegészítője lehet.

Meggymártás

Hozzávalók:

  • 40 dkg magozott meggy
  • 7 db szegfűszeg
  • ½ rúd fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A meggyet a cukorral, a borral, a citromhéjjal, a fahéjjal, a szegfűszeggel és egy csipet sóval vízben feltesszük főni. A lisztet és a tejfölt összekeverjük, amivel később, a forrásban lévő főzővízzel együtt behabarjuk a meggyet. Újra felforraljuk, a végén pedig tejszínnel dúsítjuk.

További meggyes receptekért lapozz!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!