Vaníliás-mazsolás krémtúró – pont ilyet kanalaztál gyerekkorodban is

Pillanatok alatt összedobhatod.

Vaníliás-mazsolás krémtúró

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • ½ kk reszelt citromhéj
  • csipet só

Elkészítés:

A tojások sárgáját alaposan felverjük, majd a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután mehet bele a tej és a pici só, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a villával apróra tört túrót és a reszelt citromhéjat, ezután az egészet krémesre turmixoljuk. Belezuhintjuk a mazsolát is, majd alaposan elkeverjük, végül lefedve hűtőbe tesszük. Hidegen a legfinomabb.

További édes, túrós finomságok a következő oldalon.

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!