Guacamoléval töltött baconbe tekert csirkemell - Lehet ezt még fokozni?
Szereted az avokádót és a bacont is szívesen megeszed? Akkor a következő receptet Neked ajánljuk! Ha elkészíted, meglátod, a végeredmény elképesztően finom lesz!
Hozzávalók
- 2 érett avokádó
- ½ hagyma
- ½ paradicsom
- 2 ek koriander
- ½ ek só
- 2 ek frissen facsart citromlé
- 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
- só
- őrölt fekete bors
- 8 szelet bacon
- 1 ek repceolaj
Elkészítés
Az avokádót hámozzuk meg, szedjük ki a magját, a hagymát, a paradicsomot és a koriandert pedig aprítsuk fel. Előbbieket keverjük el a sóval és a citromlével, majd egy villával törjük össze és keverjük el, hogy krémes állagot kapjunk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd éles késsel mindegyikbe vágjunk egy nagyobb mélyedét. Ebbe a résbe töltsük az előbb elkészített avokádós keveréket, majd fogjuk meg a baconszeleteket és óvatosan tekerjük rá a megtöltött csirkemellekre. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük rá a húsokat és süssük addig, míg a hús át nem sül és a bacon ropogós nem lesz.