Így főzz vörös hússal: Laktató gombás sertésraguleves

Ez a laktató, sűrű leves az egész családot átmelegíti majd a hideg téli napokon.

Gombás sertésraguleves - Hozzávalók:

  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10dkg császárszalonna
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 1 répa
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg borsó
  • só, bors, rozmaring
  • ételízesítő
  • 2 babérlevél
  • 1 zellergumó
  • 3 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Tisztítsd meg és vágd finomra a vöröshagymát, majd a felcsíkozott szalonnával együtt kezdd pirítani a vaj és az olívaolaj keverékén. Vágd 2x2cm-es kockákra a lapockát és add a hagymához. Ezután mehet bele a felaprózott gomba és répa is. Mikor a gomba levet eresztett és megpuhult, öntsük fel az egészet nagyjából 1,5 liter vízzel. Fűszerezzük az ételízesítővel, sóval, borssal és a rozmaringgal ízlés szerint. Adjuk hozzá a babérleveleket, a felaprított burgonyát és zellert is, majd közepes lángon fél órán át főzzük össze a levest. Ha megpuhult a hús, mehet bele a tejszín és a borsó, aztán így főzzük még 10-15 percig készre a levest.

Még két finom leves receptjéért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!