Így főzz vörös hússal: Laktató gombás sertésraguleves

Ez a laktató, sűrű leves az egész családot átmelegíti majd a hideg téli napokon.
Gombás sertésraguleves - Hozzávalók:
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10dkg császárszalonna
- 50 dkg sertéslapocka
- 1 répa
- 25 dkg gomba
- 20 dkg borsó
- só, bors, rozmaring
- ételízesítő
- 2 babérlevél
- 1 zellergumó
- 3 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Tisztítsd meg és vágd finomra a vöröshagymát, majd a felcsíkozott szalonnával együtt kezdd pirítani a vaj és az olívaolaj keverékén. Vágd 2x2cm-es kockákra a lapockát és add a hagymához. Ezután mehet bele a felaprózott gomba és répa is. Mikor a gomba levet eresztett és megpuhult, öntsük fel az egészet nagyjából 1,5 liter vízzel. Fűszerezzük az ételízesítővel, sóval, borssal és a rozmaringgal ízlés szerint. Adjuk hozzá a babérleveleket, a felaprított burgonyát és zellert is, majd közepes lángon fél órán át főzzük össze a levest. Ha megpuhult a hús, mehet bele a tejszín és a borsó, aztán így főzzük még 10-15 percig készre a levest.