Gombás-kolbászos pizza - Az olasz konyha királya

A pizzát mindenki szereti, hiszen ezer arca van. Ezt a receptet is bátran variáljuk más szószokkal és feltétekkel.
Hozzávalók 6 db 32 cm-es pizzához:
A tésztához:
- 400 ml víz
- 3 evőkanál étolaj
- 1 púpozott teáskanál só
- 700 g búzaliszt
- 35 g friss élesztő
A pizza szószhoz:
- 300 g sűrített paradicsom
- Oregánó
- Bazsalikom
- Kevés kristálycukor
- Só
A feltétek:
- 600 g kolbász
- 300 g trappista sajt
- 250 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
- 120 g gomba
Elkészítés:
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb. 2 órát vesz igénybe.
Amíg a tészta elkészül, minden alapanyagot felvágunk. Kinek, ahogy tetszik: kockákra, hasábokra. Mikor a tészta megkelt, lisztezett asztalra tesszük. Kicsit átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Egyenként meglisztezzük, és kör alakúra nyújtjuk a tésztákat. A receptben használt pizzaforma 32 cm átmérőjű. Ha lehet, 5 mm-nél ne legyen vastagabb a kinyújtott tésztánk. A pizza szósszal megkenjük. Villával megszurkáljuk. Először rátesszünk a sonkát, a gombát, majd a kukoricát. Megszórjuk sajttal és végül tetejére olívabogyót rakunk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Hozzávalók 6 db 32 cm-es pizzához:
A tésztához:
- 400 ml víz
- 3 evőkanál étolaj
- 1 púpozott teáskanál só
- 700 g búzaliszt
- 35 g friss élesztő
A pizza szószhoz:
- 300 g sűrített paradicsom
- Oregánó
- Bazsalikom
- Kevés kristálycukor
- Só
A feltétek:
- 600 g kolbász
- 300 g trappista sajt
- 250 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
- 120 g gomba
Elkészítés:
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb. 2 órát vesz igénybe.
Amíg a tészta elkészül, minden alapanyagot felvágunk. Kinek, ahogy tetszik: kockákra, hasábokra. Mikor a tészta megkelt, lisztezett asztalra tesszük. Kicsit átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Egyenként meglisztezzük, és kör alakúra nyújtjuk a tésztákat. A receptben használt pizzaforma 32 cm átmérőjű. Ha lehet, 5 mm-nél ne legyen vastagabb a kinyújtott tésztánk. A pizza szósszal megkenjük. Villával megszurkáljuk. Először rátesszünk a sonkát, a gombát, majd a kukoricát. Megszórjuk sajttal és végül tetejére olívabogyót rakunk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.




























