Recept

Gluténmentes csokoládés kókuszszelet ­- Villámgyors desszert kókuszimádóknak

Úgy ennél egy kis sütit, de nincs otthon liszt? Szeretnéd a kistesót vagy a gyerkőcöt is bevonni a sütésbe? Valami gyors édességreceptet keresel? Mi erre is tudjuk a választ!

Egyszerű és gyors

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

A GoodFood magazin minden lapszámában van egy Furfangos szakács nevű sorozatunk, amikor a leghétköznapibb konyhai problémákban igyekszünk segítséget nyújtani. Mutattunk már menüreceptet elfoglalt házaspároknak, akiknek sosincs idejük vásárolni, egy családnak, melynek tagjai sosem tudnak egy időben az asztalhoz ülni, vagy éppen egyetemistáknak tanítottunk olcsó recepteket.

Az augusztusi lapszámunkban most a kisgyerekes családoké a főszerep, azaz olyan egyszerű és gyors ételekkel készültünk, melyeknek elkészítésében a legkisebbek is segíthetnek. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy te ne süthetnéd meg a barátnőidnek vagy akár saját magadnak, ha valamilyen édességre vágysz. Már mutatjuk is a receptet!

Hozzávalók - 12-16 szelet, 20 perc előkészítés, 30 perc elkészítés, könnyű

  • 100 g aranybarna kristálycukor
  • 2 ek. golden syrup vagy méz
  • 2 tojásfehérje
  • 160 g konzerv kókusztejszín
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 250 g kókuszreszelék
  • 50 g aszalt tőzegáfonya vagy aszalt cseresznye (elhagyható)
  • 200 g tej- vagy étcsokoládé felaprítva

Elkészítés

Béleljünk ki sütőpapírral egy 20 cm-es, négyzet alakú sütőformát és melegítsük elő a sütőt (villany: 180 fok, légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es fokozat). Szórjuk a cukrot egy tálba, adjuk hozzá a golden syrupot, a tojásfehérjét, a kókusztejszínt és egy habverővel keverjük, míg alaposan elkeveredik. Egy spatulával keverjük bele a kókuszreszeléket és az aszalt gyümölcsöt is, ha használunk. Simítsuk az előkészített tepsibe, majd nyomkodjuk le egy kanál hátával. Süssük 25-30 percig, míg világos aranybarnára sül és érin­tésre szilárdnak tűnik.

Olvasszuk fel a csokoládét gőzfürdő fölött vagy mikróban. Húzzuk le a süteményről a sütőpapírt és vágjuk 12–16 szeletre. Fordítsuk a szeleteket fejjel lefelé és kanalazzunk a tetejükre egy kevés olvasztott csokoládét – egy késsel simítsuk el. Tegyük félre, míg a csokoládé megszilárdul rajta (ha hűtőbe tesszük, felgyorsíthatjuk a folyamatot). Ha nem azonnal fogyasztjuk, csomagoljuk mindegyik szeletet ­sütőpapírba, hűtőben 5 napig eláll.

Tápérték-adatok

Szeletenként: 240 kcal • 17 g zsír • 13 g telített zsír • 16 g szénhidrát • 14 g cukor • 4 g rost • 2 g fehérje • 0,1 g só

Oldalak

Recept
Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.