Gluténmentes csokis cookie

Ezt a lisztmentes csokis sütit bátran fogyaszthatják azok is, akik glutén-érzékenységgel küszködnek.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    ¾ csésze zabpehely
  • ¼ teásk. szódabikarbóna
  • 1 csipetnyi só
  • 2 ek. barnacukor (ne helyettesítsük simával)
  • 2 ek. csokoládépasztilla vagy apróra vágott csokoládé
  • 1-2 ek. tej
  • 1 ek. olvasztott margarin

Elkészítés

Jól keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a tejet, a margarint és a csokoládépasztillát. Végül tegyünk a tepsibe sütőpapírt, formázzunk kis golyókat, lapítsuk le kicsit a tetejüket, majd előmelegített sütőben süssük 6-8 percig 185 fokon.

Amire mindenképp figyelj!

A zab alapvetően gluténmentes, azonban a termesztési, feldolgozási folyamatok során szinte garantáltan találkozik, szennyeződött glutén tartalmú gabonával, ezáltal gluténmentes diétát folytató betegek nem fogyaszthatják.

A magyar piacon is megjelent már a diétába beilleszthető zabpehely, azonban ezen termékek gyártója garantálja, hogy nem fordulhat elő keresztszennyeződés, ezt a csomagoláson fel is tüntetik, illetve laborpapírokkal igazolják. Tehát egy gluténérzékeny beteg csak az ilyen zabterméket fogyaszthatja egészségkárosodás nélkül. (Vajda-Nagy Erika, dietetikus)

Fotók: goodearthmill.com, chocolatecoveredkatie.com

Oldalak

Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.