Gesztenyével töltött pulykamell – egy elmaradhatatlan karácsonyi fogás

Párolt gyümölcsökkel, zöldségekkel, de krumplipürével is mennyei.

Gesztenyével töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 pulykamell
  • 2 zsemle
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 15 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg cukrozatlan gesztenyepüré
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj

Elkészítés:

A szalonna zsírját kisütjük, a vajat összekeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a darált húst, az előzőleg beáztatott és kinyomkodott zsemléket, a kockára vágott szalonnát, a gesztenyepürét, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a szerecsendióval is. Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a tölteléket a kicsontozott, kiklopfolt pulykamellre halmozzuk, felcsavarjuk, megsózzuk és olajozott alufóliába tekerjük. Mérsékelten forró sütőben kb. 1 óra alatt megsül. Ha kész, egy kicsit hűlni hagyjuk, leszedjük róla a fóliát és ferdén felszeleteljük.

További pulykából készült ételekért lapozz a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!