Gesztenyepüré - Tejszínhabos csábítás

Kevesen vannak, akik ne szeretnék ezt a régi klasszikus desszertet. Azonban ha otthon készítjük el, sokkalta finomabb lesz, mint a legjobb cukrászdában.

Hozzávalók

  • 375 g pucolt, párolt gesztenye
  • 300 ml tej
  • 300 ml víz
  • 40 g kristálycukor
  • 75 ml víz
  • 1 csipet só
  • 1 db vaníliarúd
  • 60 g olvasztott vaj
  • 100 g natúr krémsajt

Elkészítés
Mielőtt elkezdenénk, minden gesztenyébe vágjunk x-eket egy kicsi, éles késsel. Tegyük a gesztenyéket egy tepsibe, öntsük le vízzel, majd 40 percre tegyük a sütőbe párolni. Amíg még meleg, könnyen le tudjuk szedni a héját, és kiszedni a fehér belsejét. A meghámozott gesztenyéket egy lábasba tesszük, ráöntjük a tejet, a vizet, majd fedő alatt, egy vaníliarúd kikapart belsejével puhára főzzük. A főzési idő nagyban függ a gesztenye minőségétől, de kb. egy óra. Ha megfőtt, akkor cukorszirupot főzünk a cukorból, a sóból, és a vízből. Leszűrjük a folyadékot a gesztenyéről, majd hozzáadjuk a sajtot, az olvasztott vajat, és a cukorszirupot. Ezután turmixgépben pürésítjük a gesztenyét. Egy tálba szedjük, fóliával lefedjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Oldalak

Egészség
A magyarok konyhájában szinte mindenhol van valamilyen péksütemény. Most a kenyérről állítanak egy elég fura dolgot a TikTokon, de valóban igaz?
Lifestyle
Egy híres művésznő úgy döntött, hogy a mesterséges intelligenciával (MI) köti össze az életét. Igazából láthatja is, mert hologram formájában lesz vele.
Sztárok
Aki leskelődni akar, az ismét megteheti, mivel elstartolt a Való Világ legújabb évada az RTL-en. Annyi biztos, hogy bizarr szituációkból most sem lesz hiány.