Almás-vaníliás leveles sütemény: Ha édességre vágysz, méghozzá gyorsan!

Tökéletes a lusta vasárnapokra.

Almás-vaníliás leveles sütemény

Hozzávalók:

  • 1 cs (fagyasztott) leveles tészta
  • 3 db alma
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • fahéj rúd
  • vaníliás cukor
  • cukor
  • darabolt dió
  • vaníliás pudingpor
  • tej

Vaníliás almás őszi süti

Elkészítés:

Az almapéphez 2-3 db almát meghámozunk és feldarabolunk, majd egy-két evőkanál cukorral, a fahéj rúddal és a szegfűszeggel - annyi vízben amennyi ellepi - puhára főzzük. Ha kész, jó alaposan lecsepegtetjük, a fűszereket kiszedjük, a gyümölcsöt pedig botmixerrel pürévé keverjük, majd teljesen kihűtjük. A zacskón leírtak szerint készítsük el a vaníliapudingot és hagyjuk, hogy kihűljön. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett munkafelületen akkorára nyújtjuk, amekkora a tepsi, amiben sütni kívánjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Minden oldalát kb. 2 centivel felhajtjuk, így a tészta szélei dupla vastagok lesznek, úgy néznek ki, mint egy képkeret. A tészta közepét megkenjük először a vanília pudinggal majd a kihűtött almapéppel, végül pedig az egész felületet vékonyra szeletelt almával kirakjuk, megszórjuk apróra vágott dióval és vaníliás cukorral, esetleg fahéjjal. A süteményt az előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

További két almás sütemény receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2