Sütőben sült csirke fűszeres bundában - Apró trükktől lesz elképesztően ropogós

Újragondoltuk mindenki örök kedvencét, a rántott húst - ez a sült csirke az illatos fűszerektől és a ropogós kukoricás bundától lesz igazán különleges.

Fűszeres-ropogós bundában sült csirkemell

Sült csirkemell ropogós-fűszeres bundában

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 db tojás
  • 1 tk mustár
  • 3 bögre kukoricapehely
  • 1 bögre finomliszt
  • 2 tk durva szemű só
  • 2 tk füstölt paprika
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
  2. A húst vágjuk kisebb darabokra, sózzuk meg alaposan (ha levet ereszt, itassuk fel), majd forgassuk meg a lisztben.
  3. A tojásokat verjük fel, keverjük össze a mustárral, ízlés szerint sózzuk.
  4. A kukoricapelyhet aprítógép vagy mozsár segítségével törjük apróra, majd a morzsát keverjük el a szárított fűszerekkel.
  5. A lisztezett húst a hagyományos rántott húshoz hasonlóan mártsuk meg a tojásos keverékben, majd a morzsában és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Fújjuk vagy kenjük le egy kevés olajjal.
  6. A húst előmelegített sütőben süssük 20 percig - ha úgy érezzük, hogy még nem sült át kellőképpen, forgassuk meg és süssük további 10 percig.
Forrás: elleflorencebistro.com
Fotó: 123rf.com

Oldalak