Az örök favoritot lehetetlenség letaszítani a trónról - Ezek a magyarok kedvenc süteményei

A gyümölcsös édességeket is szeretjük, de kedvencünk továbbra is az ikonikus, diós-lekváros karácsonyi sütemény.

Közel 7000 szavazat

A „Mit eszik az ország?” sütifelmérésén közel 7000 szavazó mondta el a véleményét. Nem okozott nagy meglepetést, hogy a válaszadók 35,7 százaléka szerint egy hagyományos, diós édesség, a zserbó nyerte meg a szavazást.

„Már tudjuk, melyik magyaros ételt szeretjük, mit grillezünk, és végre azt is kiderítettük, melyik sütemény a kedvencünk. Nagyon sokan töltötték ki a kérdőívet, ezért különösen elégedett vagyok. Így bátran állíthatjuk, hogy ezek a legnagyobb kedvencek” – tájékoztatott Ratkai Krisztina, a kutatás megálmodója és elindítója, gasztro főszerkesztő.

A magyarok listáján előkelő helyen vannak a gyümölcsös sütemények

Saját süteménnyel is lehetett nevezni

A válaszadók jelentős többsége, 85%-a nő volt. Elsősorban olyanok töltötték ki a kérdőívet, akik rendszeresen sütnek, csupán a szavazók 4% mondta, hogy nem szokott sütni - de a sütit ők is szeretik! A férfiak 17%-a havonta néhány alkalommal készít süteményt, 4,8%-uk pedig hetente. A fiatalok 28%-a havonta néhányszor, 13%-uk minden hétvégén és szintén 13%-uk hetente többször is bekapcsolja a sütőt.

A felmérés egyik érdekessége volt, hogy saját süteménnyel is lehetett nevezni, közel 900 személyes specialitást indítottak el a szavazáson.

„Meglepődve tapasztaltuk, hogy a férfiak, csakúgy, mint a nők, a gyümölcsös édességeket kedvelik leginkább, ezt követi náluk a túrós, majd a csokoládés. A fiataloknál azonban a csokis kedvencek hajszállal megelőzték a gyümölcsösöket” – avatott be Ratkai Krisztina.

A listában szereplő ízek mellett sokan megemlítették még a kávés, gesztenyés, kókuszos, alkoholos ízeket is. A válaszokból kiderült, hogy legtöbbször az édesanyákat, nagymamákat, feleségeket kérjük meg, hogy süssön nekünk valamit.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak