Comfort food a hideg téli estékre - Bekuckózós töltött burgonya
Megérkezett az igazi téli időjárás, a nappalok és az esték is egyre barátságtalanabbak. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, ha bekuckózunk és összedobunk valami egyszerű és gyors, mégis kényeztető finomságot. Mint például ezt a töltött burgonyát.
Töltött burgonya
Hozzávalók:
- 4 db burgonya
- 15 dkg bacon
- 1 db kaliforniai paprika
- 10 dkg fagyasztott vagy konzerv kukorica
- 8 ek tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk őket félbe. Tekerjük mindegyiket egy alufóliába, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 35-45 percig.
- Amíg a burgonya sül, kockázzuk fel a bacont és a kaliforniai paprikát.
- A tejfölt keverjük el a felkockázott töltelékkel, majd adjuk hozzá a kukoricát.
- Amint a burgonya puhára sült, vegyük ki a sütőből, csomagoljuk ki a fóliából és mindegyiknek a tetejére halmozzunk ízlés szerint a tejfölös töltelékből. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
- Tegyük vissza a sütőbe és süssük még további 15 percig – amíg a sajt meg nem pirul.