Fűszeres sertéscomb zöldségekkel - Laktató ebéd

A zöldségekkel sült fűszeres sertéscomb nem csak nagyon finom, de laktató is. Kíváncsi vagy a receptjére? Máris mutatjuk!

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéscomb
  • 0,5 dl olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek mustár
  • 2 ek ételízesítő
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A sertéscombokat pácoljuk be a mustárral, a zúzott fokhagymával és az ételízesítővel. Miután egy éjszakán át pihentettük így a hűtőben, forró olajban süssük pirosra mindkét oldalukat. A zöldségeket tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Tegyük őket egy tepsi aljára, ízesítsük ételízesítővel és aprított petrezselyemmel, majd helyezzük rá a sertéscombokat. Öntsük rá a maradék páclét, alá pedig 2 dl vizet. 200 fokra előmelegített sütőben fóliával letakarva pároljuk puhára. Egy idő után vegyük le róla a fóliát, így süssük készre. Köretként rizst kínáljunk hozzá.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: spanishfoodblog.com

Oldalak

  • 1
  • 2