Fügelekvár - Recept

A füge istenien finom nyersen, aszalva és lekvárként is. Utóbbit az alábbi receptnek köszönhetően most már el is tudjuk készíteni.

Hozzávalók

  • 1,5 kg fügehús héj nélkül
  • 0,5 kg befőzőcukor 2:1
  • 0,3 kg méz

Elkészítés

A fügéket félbevágjuk, kikanalazzuk a belső gyümölcshúst, hozzáadjuk a befőzőcukrot és a mézet, majd jól elkeverjük. Tűzhelyre tesszük és forrástól számított 10 percen át forraljuk a lekvárt. A kész lekvárt azonnal üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Ezt is ajánljuk: Banánlekvár házilag - Délies finomság

Fotó: ruchikrandhap.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.