Ez a franciák kedvenc sós lepényének titka - Quiche sajttal és baconnel

A quiche a franciák kedvenc sós lepénye. A nap bármely szakában tökéletes fogás lehet és ezerféleképpen variálható. Most egy isteni sajtos, baconös változatot ajánlunk.

Sajtos-baconös quiche

A franciák kedvenc sós lepénye, a quiche a nap bármely szakában tökéletes eledel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 12 dkg vaj (fontos, hogy hideg legyen)
  • 1 db tojás
  • 1 ek hideg víz
  • 1 tk só

A töltelékhez:

  • 200 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 4 tojás
  • 1 doboz krémsajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 1 marék friss spenót vagy bébispenót
  • kevés vaj
  • ízlés szerint só. bors

Elkészítés:

  1. A tésztához a lisztet morzsoljuk össze a hideg vajjal és a sóval. Robotgép segítségével dolgozzuk morzsás állagúvá. Adjuk hozzá a tojást és a hideg vizet és gyúrjuk alaposan össze.
  2. Egy kör alakú sütőformát vajazzunk ki. Nyújtsuk ki a tésztát, majd óvatosan helyezzük bele a formába - a lelógó részeket vagdossuk le.
  3. A tésztát szúrkáljuk meg, borítsuk le alufóliával és helyezzünk rá száraz babot vagy más hüvelyest nehezékként - így süssük elő 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig, majd nehezék nélkül további 5 percig.
  4. A kockázott bacont egy serpenyőben pirítsuk le.
  5. A töltelékhez a tejszínt, a tejet, a felvert tojásokat, a krémsajtot és a reszelt sajtot keverjük alaposan össze. Sózzuk, borsozzuk, tépkedjük bele a spenótleveleket, majd adjuk hozzá a pirított bacon kockákat.
  6. A tölteléket kanalazzuk az elősütött quiche tésztára, majd az egészet 180 fokon süssük készre 20-30 perc alatt.
Forrás: streetkitchen.hu
Fotó: 123rf.com

Oldalak