Ennél pazarabb ebéd nincs egy nyomorúságos hétfőn – Villámgyors tejszínes-citromos tészta

A legtöbb ember számára a hétkezdés mindig kínkeservesen indul. Ha már ennyire fáj, hogy vége a hétvégének, készítsünk egy villámgyors, de különleges ízvilágú tésztát – hátha a finom ízek a visszaállást is megkönnyítik.

Tejszínes-citromos tészta

Villámgyors, mégis különleges ebéd - Tejszínes-citromos tészta

Hozzávalók:

  • 250 g tészta (spagetti, penne, csavart, bármi lehet)
  • 200 ml zsíros tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom reszelt héja (lehetőleg kezeletlen)
  • 40 g vaj
  • 50 g reszelt parmezán
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

  1. A tésztát sós vízben főzzük meg a csomagoláson leírtak alapján.
  2. A citromot alaposan mossuk meg és finoman reszeljük le a héját. Fontos: amennyiben a citrom héját elfogyasztjuk, válasszunk kezeletlen, illetve bio citromot.
  3. A vajat egy serpenyőben olvassuk fel, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymagerezdet.
  4. Ha a vaj elkezd arany színűvé válni, adjuk hozzá a tejszínt és a citrom lereszelt héját. Ízlés szerint sózzuk.
  5. A tésztát szűrjük le, egy kevés (néhány evőkanálnyi) főzővizet tegyünk félre.
  6. A tejszínes-citromos szószhoz adjuk hozzá a megmaradt főzővizet és a reszelt parmezán felét. Forraljuk össze.
  7. A tésztát öntsük le a szósszal és szórjuk meg a maradék reszelt parmezánnal. Tálalásnál szórjuk meg friss őrölt borssal.
Forrás: www.instagram.com/julieandrieu.officiel
Fotó: 123rf.com

Oldalak