Francia halleves - Bouillabaisse

A halételek szerelmeseinek igazi ajándék ez a francia leves, ami tartalmas összetétele miatt nemcsak előétel, hanem főfogás is egyben.

Hozzávalók

  • 1 kg tengeri hal
  • 50 dkg mirelit kagyló
  • 50 dkg halnyesedék
  • 70 dkg paradicsom
  • 3 fej hagyma
  • 1 édesköménygumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés erőspaprika
  • sáfrány
  • kakukkfű
  • babérlevél
  • olivaolaj
  • bors

Elkészítés
Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a felszeletelt édesköménygumót, a paradicsomot és a halnyesedéket. Sóval, borssal, sáfránnyal, kakukkfűvel ízesítjük. A levest fél óráig főzzük, majd kivesszük belőle a halnyesedéket, a többit pedig összeturmixoljuk. Az így kapott halalaplében megfőzzük a tengeri halat és a kagylót. Ízlés szerint csípős paprikával és babérlevéllel fűszerezzük. Ha megfőtt, a halat és a kagylót kivesszük, melegen tartjuk.

A levest pirítóssal előételként, a halat és a kagylót pedig második fogásként tálaljuk.

Készítsd el a pikáns zöldséges hallevest is!

Oldalak

Sztárok
Bár a brit királyi család tagjai nagyon szigorú szabályok szerint élik mindennapjaikat, olykor igazán aranyos részletekbe nyerhetünk bepillantást életükből.
Fashion&Beauty
Izgalmas tavaszi beauty újdonságok, amelyek különlegessé varázsolják a megjelenésedet.
Lifestyle
Az Ikrek ma nem tudja elkerülni a konfrontációt a munkahelyén. Napi horoszkóp!