Francia fánk - Croquembouche

A fánknak rengeteg fajtája van. Szinte bármely országba látogatunk el, mindenhol máshogy készítik el. Nézzük most a francia változatot.

Hozzávalók

  • 17 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl víz
  • 7 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés
Egy tálba beletesszük a vizet és a vajat, majd feltesszük forrni. Ha elolvadt a vaj, beletesszük a sót és 10 dkg lisztet, majd kézi habverővel kevergetjük. Ha összeállt, levesszük tűzről és beleteszünk 2 tojást, majd jól lekeverjük egy fakanállal. Egy sütőpapíros tepsibe halmokat nyomunk a tésztából és 200 fokos sütőbe tesszük. Kb. 25 percig süssük, de a sütőt ez alatt ne nyissuk ki, mert a fánkok könnyen szétesnek.
A maradék tojásfehérjét habosra verjük. A megmaradt tej felét a felforraljuk a vaníliacukorra. A megmaradt tejhez hozzátesszük a cukrot, a maradék tejet és 7 dkg lisztet. Keverjük el és adjuk hozzá a forró tejes keveréket. Tegyük fel ismét a tűzre és alig el nem válik a lábos falától a tészta, addig forraljuk. Ha ismét kihűlt, nagyon óvatosan mehet bele a tojásfehérje. Egy nagyon vékony habzsák fej segítségével töltsük bele a krémet a fánkokba.

Langyosan tálaljuk.

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.