Forró leves hideg napokra: Tejfölös krumplileves
A hideg napokon egy tál forró leves nagyon jól eshet. Bemutatjuk a tejfölös krumpli leves receptjét, melyet Sági Szilárd Balázs Klárival készített el.
Hozzávalók:
• 50 dkg burgonya
• 5 dkg paraszt kolbász
• 1 evőkanál olaj
• 1 evőkanál liszt
• 1 teáskanál pirospaprika
• 1 evőkanál ételízesítő
• zellerlevél
• 1 pohár tejföl
• babérlevél
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, majd felrakjuk főni, körülbelül háromszoros mennyiségű vízben, és hozzáadjuk a babérlevelet. A kolbászt vékony karikára szeleteljük, hozzáadjuk a burgonyához a kolbászkarikákat, a zellert és tovább rotyogtatjuk, míg a krumpli puha nem lesz. Levesszük a tűzről. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, kevergetve hozzáadunk egy kanál lisztet. Ezt 1 percig pirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről. Megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük hideg vízzel és simára keverjük. Majd fokozatosan a forrásban lévő leveshez adjuk. Kis levest a tejfölhöz adunk, jól kikeverjük, majd az egészet a levesbe visszaöntjük. Aki savanykásabban kedveli, csepegtethet bele némi ecetet.
A videóban a grillezett padlizsán elkészítése után a tejfölös krumplileves receptje látható: