Recept

Csirkegulyás: Egy forró, laktató leves a hétköznapokban is

Sertés helyett szárnyashúsból is kitűnő.

Csirkegulyás

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 3 krumpli
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • ½ zeller
  • 1 ek pirospaprika
  • 4 dkg vaj
  • szárított zöldségkeverék
  • őrölt kömény
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A felkockázott hagymát megdinszteljük a vajon, majd a kockákra vágott csirkét enyhén megpirítjuk rajta, ezután mehet rá a félbevágott paprika és a paradicsom is. Meghintjük az egészet pirospaprikával, majd visszatéve sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a köménnyel is. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a karikákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, a kockákra darabolt zellert, a végén pedig a szárított zöldségkeveréket. Kis lángon, kb. 40 percig, lefedve főzzük, a felkockázott krumplit csak akkor dobjuk a levesbe, ha a hús már puha. Ha kész, csokorban vagy apróra vágva beletesszük a petrezselyemzöldet is. A csirkegulyást feldobja még a csipetke is, de van, aki tejfölt is kever bele a tányérjában.

További tartalmas levesekért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...