Recept

Fordított almatorta - A gyönyörű és egyszerű finomság

A franciás elegancia nem csupán az öltözködésben, hanem a sütemények körében is tarol, pláne ha egy ilyen egyszerű, de gyönyörű receptről van szó, mint a fordított almás pite. Egy egyszerű technikának köszönhetően olyan lesz a teteje, mintha órákig tartott volna a díszítés, de igazából maximum egy 2 perces munkáról van szó.

A forma alját vékonyan kenjük ki vajjal, majd szórjuk be annyi kristálycukorral, amennyit a vaj meg tud tapasztani. A megpucolt, vékony szeletekre szelt almát szépen helyezzük el a tortaforma aljára, ugyanis az a titka a süteménynek, hogy a sütőben a cukor a vajjal karamellizálódni fog és egy fényes réteget képez az almaszeleteken, amit utána ha megfordítunk, a süteményünk teteje lesz. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, finomlisztet, sütőport és kikapart vaníliabelsőt. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk a masszába. Egy légies piskótaszerű tésztát fogunk kapni, amit öntsünk rá az almaszeletekre. Az elsőmelegített sütőben 200 fokon fél óráig süssük. Ha kivettük a sütőből, még melegen vegyük le a forma oldalát, a megsült tészta aljára fektessünk egy tálalótányért és egy határozott mozdulatta

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához)

  • 4 alma
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 1 vanília kikapart belseje
  • 1 sütőpor
  • egy kevés vaj és kristálycukor a forma kikenéséhez

Elkészítés

A forma alját vékonyan kenjük ki vajjal, majd szórjuk be annyi kristálycukorral, amennyit a vaj meg tud tapasztani. A megpucolt, vékony szeletekre szelt almát szépen helyezzük el a tortaforma aljára, ugyanis az a titka a süteménynek, hogy a sütőben a cukor a vajjal karamellizálódni fog és egy fényes réteget képez az almaszeleteken, amit utána ha megfordítunk, a süteményünk teteje lesz. A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, finomlisztet, sütőport és kikapart vaníliabelsőt. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk a masszába. Egy légies piskótaszerű tésztát fogunk kapni, amit öntsünk rá az almaszeletekre. Az elsőmelegített sütőben 200 fokon fél óráig süssük. Ha kivettük a sütőből, még melegen vegyük le a forma oldalát, a megsült tészta aljára fektessünk egy tálalótányért és egy határozott mozdulattal fordítsuk meg, így az alja kerül a tetejére. Hidegen vagy melegen is fogyaszthatjuk, és egy kis cukrozatlan tejszínhabbal mindig csodákat lehet tenni az elkészült süteménnyel.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: fourchetteetconfidences.wordpress.com

Oldalak

Recept
Sztárok
A legendás divatház alapítója, Carolina Herrera rendkívül büszke nagymama, elképesztően gyönyörű, 21 esztendős lányunokája ugyanis komoly mérföldkőhöz érkezett.
Sztárok
Nemrég véget ért a TV2 nagysikerű realityje, a Házasság első látásra harmadik évada, ám az egyik legígéretesebbnek hitt páros, Deák Rebeka – vagy ahogy sokan ismerik, Becca – és Horváth Zsolt...
Fashion&Beauty
Ha a téli hónapokban egy kis luxust és melegséget szeretnél csempészni a körmeidre, nincs jobb választás, mint a csokoládé árnyalatai. A gazdag barna tónusok, a bársonyos finish és a finom arany vagy...
Lifestyle
Valaki vagy valami a felszínre hozza, amit a Skorpió elnyomott. Napi horoszkóp.
Sztárok
Míg a hercegné zöldben, családja, Vilmos, György, Sarolta és Lajos talpig kékben kápráztatták el a királyi család rajongóit a Westminster apátságban ma este.
Fashion&Beauty
Kaia Gerber olyan elegáns és trendi műszőrme kabátban lépett utcára, hogy egyből kedvünk támadt beszerezni egy hasonlót.