Fokhagymás-fetás mártogatós - Krémes, könnyű finomság a nyár közepére
Nincs is jobb egy házi készítésű mártogatósnál! Csak néhány zöldségre vagy kekszre van szükségünk hozzá és máris kész a délutáni nasi! Lazítós, tévénézős napokra a következő receptet ajánljuk!
Hozzávalók
- 170 g szétmorzsolt feta sajt
- 120 g krémsajt
- 1/3 csésze görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1/2 tk szárított oregánó
- 1/8 tk őrölt fekete bors
- 1/2 csésze kockára vágott piros kaliforniai paprika
- 1-2 ek apróra vágott friss petrezselyem
Elkészítés
A feta kétharmadát és a többi hozzávalót (a paprika és a petrezselyem kivételével) tegyük bele az aprítógépbe. Aprítsuk krémes állagúra, majd kanalazzuk át egy tálba. A tetejére szórjuk a megmaradt morzsolt fetasajtot, a kockára vágott paprikát és a felaprított petrezselymet. Zöldségekkel vagy sós keksszel tálaljuk. Hűtőben egy napig eláll.