Fokhagymás-fetás mártogatós - Krémes, könnyű finomság a nyár közepére

Nincs is jobb egy házi készítésű mártogatósnál! Csak néhány zöldségre vagy kekszre van szükségünk hozzá és máris kész a délutáni nasi! Lazítós, tévénézős napokra a következő receptet ajánljuk!

Hozzávalók

  • 170 g szétmorzsolt feta sajt
  • 120 g krémsajt
  • 1/3 csésze görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • 1/2 tk szárított oregánó
  • 1/8 tk őrölt fekete bors
  • 1/2 csésze kockára vágott piros kaliforniai paprika
  • 1-2 ek apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítés

A feta kétharmadát és a többi hozzávalót (a paprika és a petrezselyem kivételével) tegyük bele az aprítógépbe. Aprítsuk krémes állagúra, majd kanalazzuk át egy tálba. A tetejére szórjuk a megmaradt morzsolt fetasajtot, a kockára vágott paprikát és a felaprított petrezselymet. Zöldségekkel vagy sós keksszel tálaljuk. Hűtőben egy napig eláll.

Fotó: yestoyolks.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!