Filléres ebéd 1000 forint alatt: Laktató és ínycsiklandó töltött krumpli

Gomba, zöldségek, sőt, hús is mehet bele.

Töltött krumpli

Hozzávalók:

  • 5 krumpli
  • 20 dkg gomba
  • 3 szál zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 ek tejföl
  • 15 dkg sajt
  • bors
  • olaj
  • vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Az alaposan megmosott krumplikat bő, sós vízben héjastól megfőzzük. Ha kissé kihűlt, kettévágjuk és óvatosan kivájjuk a belsejét. A krumplicsónakokat vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük egymás mellé, a töltelékhez a "krumplibelsőt" pedig egy tálba tesszük. Eközben egy serpenyőben kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd az apróra vágott gombát is megpároljuk rajta. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd a krumplihússal és tejföllel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a fimomra vágott petrezselymzöldet is. A burgonyákat megtöltjük a töltelékkel, a tetejét pedig megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Még két olcsó krumplis fogásért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!