Fetával töltött paradicsom - Recept

Mi illik jobban a paradicsomhoz, mint a feta? Semmi! Épp ezért nincs is annál finomabb, mint amikor ezt a kettőt ötvözzük egy fogásban.

Hozzávalók

  • 7 db paradicsom

A krémhez

  • 25 dkg feta sajt
  • 1/4 fej lilahagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 7 levél bazsalikom
  • 7 levél szárított medvehagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • chilipaprika
  • petrezselyemzöld
  • kevés tej
  • őrölt feketebors
  • oregánó

A díszítéshez

  • olívabogyó

Elkészítés

Vágjuk le a paradicsomok tetejét, szedjük ki a belsejüket, majd tegyük félre. A lilahagymát aprítsuk fel az újhagyma zöldjével, a petrezselyemmel, a bazsalikomlevéllel, a medvehagymával, és a chilipaprikával együtt. A fetasajtot nyomkodjuk össze, adjuk hozzá a zöldségeket, fűszerezzük meg, öntsünk rá egy kevés tejet, és jól keverjük össze. A masszát végül kanalazzuk bele a paradicsomokba. Helyezzük rá egy tányérra a paradicsomokat, majd díszítsük olívabogyókkal.

Ezt is ajánljuk: Cukkinis-paradicsomos tészta - Recept

Oldalak

Utazás
Nem sokáig tart már a júniust idéző meleg: jövő héten kemény hidegfront tör be térségünkbe, és egy nap leforgása alatt visszatér a tél.
Home&Design
Minden jel arra mutat, hogy ez a színes konyha lesz a lakberendezés “kis fekete ruhája”, amellyel nem lehet mellélőni.
Lifestyle
Olvass tovább és tudd meg, neked vajon ez-e az első földi életed.