Felvidéki bográcsos

A bográcsos ételeknél nincs is jobb, hiszen nem csak finomak, de még a hangulat is fantasztikus miközben készülnek a finomságok.

Hozzávalók

  • 60 dkg marhahús
  • 25 dkg lecsó
  • 25 dkg árpagyöngy
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • vöröshagyma
  • pirospaprika

Elkészítés

A bográcsban elsőként az apróra vágott szalonnát félig kisütjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és együtt megpirítjuk. Rátesszük a nagyobb darabokra vágott marhahúst, majd a fent felsorolt fűszereket. Rövid lében pároljuk. Ha a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a megmosott árpakását, és öntönk hozzá kellő mennyiségű vizet. Elkészülte előtt nem sokkal hozzáadjuk a lecsót, és lassú tűzön készre főzzük.

Ezt is ajánljuk: Burgonyába ültetett tojás - Katt ide!

Fotó: edenkert.hu

Oldalak

Lifestyle
Ne lepődj meg, hogy rosszul alszol, ha még ezen a teszten is elbukik a párnád.
Fashion&Beauty
Ha egyszerűsíteni szeretnéd a divatválasztásaid – akár fenntarthatósági okokból, akár magad miatt – akkor mutatunk egy tökéletes megoldást.
Lifestyle
A Kos szinte mindenkivel összekülönbözik. Napi horoszkóp!