Felvidéki bográcsos

A bográcsos ételeknél nincs is jobb, hiszen nem csak finomak, de még a hangulat is fantasztikus miközben készülnek a finomságok.

Hozzávalók

  • 60 dkg marhahús
  • 25 dkg lecsó
  • 25 dkg árpagyöngy
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • vöröshagyma
  • pirospaprika

Elkészítés

A bográcsban elsőként az apróra vágott szalonnát félig kisütjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és együtt megpirítjuk. Rátesszük a nagyobb darabokra vágott marhahúst, majd a fent felsorolt fűszereket. Rövid lében pároljuk. Ha a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a megmosott árpakását, és öntönk hozzá kellő mennyiségű vizet. Elkészülte előtt nem sokkal hozzáadjuk a lecsót, és lassú tűzön készre főzzük.

Ezt is ajánljuk: Burgonyába ültetett tojás - Katt ide!

Fotó: edenkert.hu

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.