A hónap desszertje: Feketeerdő torta házilag

A család kedvence, amit akár otthon is elkészíthetsz.

Feketeerdő torta házilag - Hozzávalók (12 szelethez)

Piskótához

  • 5 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor

Töltelékhez

  • 250 g meggybefőtt
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás pudingpor

Habhoz

  • 400 ml habtejszín
  • 1 habfixáló

Díszítéshez

  • 10 dkg meggy
  • 4 ek csokoládédara

Elkészítés

A piskótához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, liszttel, kakaóporral, majd fellazítjuk a habosra vert tojásfehérjével. Tortaformába öntjük, majd 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Amint kész, fejjel lefelé fordítva hűtsük ki, majd vágjuk ketté. A magozott meggybefőttet a levével együtt tegyük lábosba, majd a cukorral kezdjük el hevíteni. Amikor elkezd gőzölögni, adjuk hozzá pudingport és sűrű, zselés állagúvá forraljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínhabot verjük keményre (ha nem cukrozott, cukrozzuk) és adjuk hozzá a habfixálót, hogy kemény maradjon a habunk. A töltést a kihűlt alapanyagok után kezdjük csak meg, különben a hab össze fog esni. A piskótát tegyük vissza a formába, majd rakjuk le az aljának szánt réteget. Erre halmozzuk rá az összes tölteléket, arra pedig a tejszínhab 3/4-ét. Zárjuk le a másik piskótával. A tetejét a maradék tejszínhabbal, meggyel és csokoládéforgáccsal díszítsük. Rakjuk hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeálljanak az ízek.

Még két isteni desszertért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!