Fehérboros csirkecomb tepsiben - Mámorító élmény

A csirkecombot sokféleképpen el lehet készíteni, mi mégis azt szeretjük a legjobban, ha egy kis borral tesszük pikánsabbá a hús ízét. Íme, a fehérboros, tepsiben sült csirkecomb!

Hozzávalók

  • 4 csirke alsócomb
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 db lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kakukkfű
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 5 ek. olívaolaj

Elkészítés

Mossuk meg a csirkecombokat, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután tisztítsuk meg a hagymát és a paprikát, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. A zöldfűszerek következnek: mossuk meg és aprítsuk fel őket. A fokhagymát tisztítsuk meg és zúzzuk össze.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd a combokat kenjük be a zúzott fokhagymával. A paprikát és a hagymát tegyük a tepsibe, helyezzük rá a combokat, és szórjuk meg a zöldfűszerekkel. Öntsük rá a bort, az olajat, és alufóliával fedjük le. Kb. 30 percig süssük. Fél óra után vegyük le a combokról a fóliát, és süssük pirosra.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is a cikket!

Fotó: food.com

Oldalak

Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.