Fehérboros almaleves

Az alma az egyik legkedveltebb és legkönnyebben beszerezhető gyümölcs, ami a mindennapjaink részévé vált, mégsem gondolunk bele, hogy mennyi lehetőség rejlik ebben a gyümölcsben.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    50 dkg alma
  • 20 dkg cukor
  • 1 egész fahéj
  • 1 g szegfűszeg
  • 5 g só
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • 5 dl tej

Elkészítés

A fahéjat, a szegfűszeget és a citrom lereszelt héját egy kevés vízben kifőzzük, majd a megmosott almákat vékonyan meghámozzuk, négyfelé vágjuk, magházukat eltávolítjuk. Cukor, sós vizet készítünk, majd az almát beledobjuk és felforraljuk. A fűszeres lét leszűrjük és hozzáadjuk a leveshez. Amíg a leves hozzávalói összeforrnak, addig habarást készítünk. A lisztet egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a tejföl egy részét, majd habverővel simára dolgozzuk és a tejföl maradékát is elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a forrásban lévő leveshez adjuk a habarást, majd a tejjel és a fehérborral ízesítjük a keveréket és egy kevés citromlével savanyíthatjuk. Lehetőleg hidegen tálaljuk.

Kóstold meg a kekszes-almás süteményt!

Fotók: wallpaperage.com

Oldalak

Lifestyle
A rakott krumpli egy igazi magyar klasszikus, ami sok háztartásban számít kedvencnek, ráadásul szinte elrontani sem lehet. Ha azonban hajlandók vagyunk kicsit félre tenni a már megszokott receptet,...
Lifestyle
Manapság már szinte minden háztartásban megtalálható a kompakt légkeveréses sütő, sokan azonban elkövetnek vele egy komoly hibát, amely az egészségre is káros lehet.
Sztárok
Károly egykori asszisztense szerint Nagy-Britannia egykori leggyűlöltebb nőjéből nemcsak hogy királyné lett, de még egy olyan dologra is sikerült szert tennie az utóbbi időben, amiről azt gondolta,...