Fasírt - Recept

Ha nincs ötleted, hogy mi legyen a vasárnapi ebéd, akkor már nem is kell többet agyalnod rajta. A fasírt gyorsan elkészül és nagyon finom!

Hozzávalók

  • 60 dkg darált (comb) sertéshús
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk majoranna
  • só és bors

Elkészítés

Tipp: A két darab zsemlét érdemes körülbelül 2-3 napig szárítani.

A zsemléket áztassuk bele tejbe, majd nyomkodjuk ki alaposan. Vágjuk apróra a hagymát, majd futtassuk fel egy kicsit olajon, majd reszeljük hozzá a fokhagymát. Tegyük egy tálba a húst, szórjuk bele a nedves zsemléket, a tojásokat, az olajos hagymát, a fűszerpaprikát és a majorannát, majd ízlés szerint borsozzuk és sózzuk meg. Ezt követően formáljunk kis húsgombócokat, majd süssük ki őket forró olajban.

Ezt is ajánljuk: Tojásos nokedli - Recept

Fotó: theironyou.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!