Retró Fanta szelet: ahogy a nagyanyáink tanították

Szerintem nincs olyan, akinek a gyerekkorát ne édesítette volna meg a Fanta szelet, ezért épp ideje feleleveníteni. Elhoztuk az eredeti, legfinomabb családi receptet.

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 120 g kristálycukor
  • 100 g búzaliszt
  • 100 ml étolaj
  • fél cs sütőpor
  • 20 g holland kakaópor

A krémhez

  • 500 g tehéntúró (félzsíros)
  • 200 g vaj
  • 250 g porcukor

A tetejére

  • 80 g vaníliás pudingpor
  • 2 ek kristálycukor
  • 750 ml szénsavas narancsos üdítőital (Fanta)

Fanta szelet elkészítése

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport, olajat és csomómentesre dolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az előbbi keverékbe forgatjuk. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük és 185 fokon, kb. fél óráig sütjük.

A krém elkészítése

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és összedolgozzuk. Amikor a megsült tésztánk kihűlt kellően, a tetejére kenjük a krémet. A zseléhez: a pudingport a cukorral és a narancslét fokozatosan hozzáadva elkeverjük, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Ha kész, várjuk meg, míg langyos lesz, majd tegyük rá a túrós réteg tetejére és egyenletesen kenjük el. A hűtőben 1-2 órát biztos kell neki pihenni, mielőtt fogyasztható lesz.

Jöhet még több retró recept? Kattints a következő oldalra!

Fotók: Pinterest.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!