Retró Fanta szelet: ahogy a nagyanyáink tanították
Szerintem nincs olyan, akinek a gyerekkorát ne édesítette volna meg a Fanta szelet, ezért épp ideje feleleveníteni. Elhoztuk az eredeti, legfinomabb családi receptet.
Hozzávalók
- 6 tojás
- 120 g kristálycukor
- 100 g búzaliszt
- 100 ml étolaj
- fél cs sütőpor
- 20 g holland kakaópor
A krémhez
- 500 g tehéntúró (félzsíros)
- 200 g vaj
- 250 g porcukor
A tetejére
- 80 g vaníliás pudingpor
- 2 ek kristálycukor
- 750 ml szénsavas narancsos üdítőital (Fanta)
Fanta szelet elkészítése
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport, olajat és csomómentesre dolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az előbbi keverékbe forgatjuk. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük és 185 fokon, kb. fél óráig sütjük.
A krém elkészítése
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót és összedolgozzuk. Amikor a megsült tésztánk kihűlt kellően, a tetejére kenjük a krémet. A zseléhez: a pudingport a cukorral és a narancslét fokozatosan hozzáadva elkeverjük, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Ha kész, várjuk meg, míg langyos lesz, majd tegyük rá a túrós réteg tetejére és egyenletesen kenjük el. A hűtőben 1-2 órát biztos kell neki pihenni, mielőtt fogyasztható lesz.
Jöhet még több retró recept? Kattints a következő oldalra!