Fánk minden mennyiségben - Képviselőfánk

A szájhagyomány szerint a fánkot egy véletlennek köszönhetjük: egy szép nap hatalmas sor állt egy bécsi pékség előtt, a kenyerek viszont nem készültek el időben, ezért az emberek elégedetlenkedni kezdtek, mire a pékmester özvegye begurult, felkapott egy darab tésztát és a zúgolódók felé hajította, de elvétette a dobást, s a tészta a forró olajban landolt. Így jött létre e desszert.

Tészta
• 30 dkg vaj
• 30 dkg liszt
• 3 dl víz
• 10 tojás

Krém
• 2 egész tojás
• 4 tojássárgája
• 25 dkg cukor
• 3 dl tej
• 5 dkg vaníliáscukor
• 6 dl habtejszín

Elkészítés
A vajat és a vizet egy csipetnyi sóval habüstben felforraljuk, majd forrás közben, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, s addig főzzük, míg el nem válik az edény oldalától. A tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe nyomózsákkal diónyi nagyságú halmokat rakunk, s mehet a sütőbe. A sütő ajtaját 10 percig ne nyissuk ki, különben összeesik a tészta. Ha a tészta kisült, tetejét levágjuk, s megtöltjük a krémmel, amit a következő módon készítünk el: a tejszín kivételével az alapanyagokat habüstbe tesszük, és sűrű krémmé főzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük a keménnyé felvert tejszínhabot.

Oldalak

Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!
Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.