Fahéjas rablóhús - Ízletes grillétel
Egy kellemes fűszeres étel, ami feldobja az esti grillpartikat. Próbáld ki és meglátod, hogy nem csupán virslit lehet grillezni.
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj, vagy csirkemell
- 1 dl fehér bor
- 1 kanál olaj
- fahéj, bors, liszt
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A húst először kicsontozzuk, majd nagyobb kockákra vágva megöntözzük a száraz fehérborral, és egy kevés étolajjal. Legalább fél óráig állni hagyjuk. Ekkor a pácléből kivesszük a húsdarabokat, és fahéjas-borsos lisztben megforgatjuk. Ezután a húsdarabokat cikkekre vágott vöröshagymával meg hajszálvékony szalonnaszeletekkel váltogatva nyársra vagy hurkapálcikákra fűzzük, és roston vagy a sütőben megsütjük. Köretként zöldségpürét, vagy egy egyszerű salátát kínáljunk.