Fahéjas-meggyes panelrétes

A liszt nélkül készülő sütik egyik legfinomabb példánya ez a búzadarás panelrétes. Ráadásul gyorsan elkészül és nagyon könnyű, kiadós ebédek után is simán lecsúszik.

Hozzávalók

  • 4 lapos réteslap
  • 3 tojás+ 1 a rétes tetejének megkenéséshez
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1,5 dl olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 pohár kefir
  • 2,5 kefires pohár cukor
  • 3 kefires pohár búzadara

Elkészítés
Kiolajozzuk a tepsit és belefektetünk széthajtogatva két réteslapot. A búzadarát, cukrot, kefirt, olajat, fahéjat, vaníliás cukrot, sütőport és a 3 tojást jól összekeverjük, és a tepsiben lévő réteslapokra öntjük, egyenletesen kisimítjuk rajta. Megszórjuk a lecsöpögtetett meggyel és ráfektetjük a maradék két réteslapot. A tejfölt és a megmaradt 1 tojást összekeverjük és megkenjük vele a rétes tetejét. Magas hőfokon készre sütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Próbáld ki túrós rétest is!

Oldalak