Kihirdették a győztest: ez lett az év szaloncukra 2021-ben

Több kategóriában választották ki Az Év Szaloncukra 2021 díj nyerteseit. Az Eucharisztikus Kongresszus süteményének szaloncukor verziója nyerte el a fődíjat.

Az év szaloncukra 2021

A piac változásait és a fogyasztói igényeket figyelembe véve határozták meg idén a kategóriákat, melyek összeállításában a Magyar Édességgyártók Szövetsége nyújtott segítséget – mondta el Az év szaloncukra keddi online eredményhirdetésén Kovács Ádám és Kovács Gergely, a Szeretem a csokit YouTube-csatorna videós párosa, a verseny két ötletgazdája.

A megmérettetésre az összes magyarországi gyártó meghívást kapott, akik szabadon dönthettek, hogy részt vesznek-e a versenyben és a teljes szaloncukor-kínálatukból hányat indítanak el. Az idén második alkalommal civil kezdeményezésként megrendezett versenyre a gyártók összesen végül 152 ízt neveztek. A verseny 9 kategóriájának a zsűrizésben több mint 150 kóstoló segített.

Az év szaloncukra díj mellett a kézműves termékek külön is megmérkőztek, továbbá idén is megjelent a hozzáadott cukrot nem tartalmazó szaloncukrok kategóriája, valamint versenyt indítottak az alacsonyabb árú kategória jelöltjeinek is. Külön díjazták a legkedveltebb ízek legjobbjait, valamint a legjobb új ízt is.

A nyertesekért lapozz a következő oldalra!

Oldalak