Nem kell többé cukrászdába menned érte: Rigó Jancsi, egy örök klasszikus desszert

A házi változat sokkal finomabb, és nem is gondolnád, mennyire egyszerű elkészíteni.

Rigó Jancsi

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2x4 db tojás
  • 2x3 ek finomliszt
  • 2x1 ek kakaópor
  • 2x4 ek cukor
  • 2x1/2 cs sütőpor
  • 2x1 ek olaj

A krémhez:

  • 8 dl habtejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg zselatin

A tetejére:

  • 1 tábla tortabevonó
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon két vékony piskótalapot sütünk egymás után egy 24x30 centiméteres tepsiben és hagyjuk kihűlni. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a zselatint pedig kevés vízben feloldjuk és langyosra melegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és lassan belekeverjük az olvasztott, de nem forró csokit és a feloldott zselatint. A krémet rákenjük az egyik piskótalapra, majd ráhelyezzük a másik lapot. A tortabevonót felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és bevonjuk vele a felső piskótalapot. Másnapig hűtőbe tesszük, csak utána szeleteljük fel.

További két sütemény receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!