Töltött káposzta nélkül nincs karácsony – Íme az eredeti, hagyományos recept

Épp olyan, mint amit gyerekkorodban ettél.

Töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 100 g rizs
  • 8-10 db káposztalebél
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs savanyú káposzta
  • 1 ek só
  • pirospaprika
  • tejföl
  • olaj
  • bors

Elkészítés:

Egy tálban alaposan keverjük össze a nyers rizst, a darált sertéshúst, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymagerezdeket, a sót, a borsot és a pirospaprikát. Mossuk meg a káposztaleveleket, és helyezzük őket néhány percre forrásban lévő sós vízben, amíg meg nem puhulnak. Ha elkészültek, csepegtessük le, majd oszlassuk el a húsos keveréket egyenletesen a leveleken, és óvatosan tekerjük fel. Ha szükséges, fogpiszkálóval rögzítsük a végeket. A savanyú káposztát rétegezzük egy nagyobb tálba, tegyük a tetejére a káposztatekercseket és öntsünk rá egy kis vizet. Fedjük le, majd főzzük az egészet körülbelül 30-40 percet attól függően, mekkora tekercseket készítettünk. Egy serpenyőben melegítsünk kis mennyiségű olajat, és pirítsuk meg rajta a lisztet. A tűzhelyről levéve szórjunk rá kevés pirospaprikát, majd keverjünk hozzá két evőkanál tejfölt is. Adjunk hozzá egy kanál főzővizet és keverjük simára, ezután pedig egy teaszűrő segítségével öntsük a keveréket a káposztatekercsekre, és forraljuk fel az ételt.

További két töltött ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!