Így még biztosan nem csináltad - Eredeti bolognai spagetti

Egy olasz séf, Gennaro Contaldo receptjét hoztuk el neked, ezzel biztosan nem nyúlhatsz mellé!

Eredeti bolognai spagetti

Hozzávalók

  • 1 db sárgarépa
  • 7 dkg paradicsompüré
  • 25 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • zeller
  • 1 dl vörösbor
  • 2 babérlevél
  • rozmaring
  • olívaolaj
  • spagetti tészta

Elkészítés

Olívaolajon, közepes lángon pirítsd meg a darált húst, közben add hozzá a vörösbort, fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal. Öntsd bele a sárgarépát, a vöröshagymát, a zellert - ami Gennaro szerint a lényegi elem -, a rozmaringot, babérlevelet, majd a paradicsompürét is és keverd össze. Két merőkanál víz hozzáadásával kb. 45 percig párold. Ez idő alatt főzd ki a tésztát. A végén már csak a tálalás van hátra, a kész étel tetejére szórhatsz reszelt sajtot, így lesz az igazi. Az eredmény pedig egy ízekkel teli, mennyei bolognai lesz.

Még több finom tésztaételért lapozz a következő oldalra!

Fotók:123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!