Így még biztosan nem csináltad - Eredeti bolognai spagetti
Egy olasz séf, Gennaro Contaldo receptjét hoztuk el neked, ezzel biztosan nem nyúlhatsz mellé!
Eredeti bolognai spagetti
Hozzávalók
- 1 db sárgarépa
- 7 dkg paradicsompüré
- 25 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- zeller
- 1 dl vörösbor
- 2 babérlevél
- rozmaring
- olívaolaj
- spagetti tészta
Elkészítés
Olívaolajon, közepes lángon pirítsd meg a darált húst, közben add hozzá a vörösbort, fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal. Öntsd bele a sárgarépát, a vöröshagymát, a zellert - ami Gennaro szerint a lényegi elem -, a rozmaringot, babérlevelet, majd a paradicsompürét is és keverd össze. Két merőkanál víz hozzáadásával kb. 45 percig párold. Ez idő alatt főzd ki a tésztát. A végén már csak a tálalás van hátra, a kész étel tetejére szórhatsz reszelt sajtot, így lesz az igazi. Az eredmény pedig egy ízekkel teli, mennyei bolognai lesz.