Eredeti bolognai spagetti recept, olasz szakácstól

Az olasz séf, Gennaro Contaldo tökéletes, eredeti bolognai spagetti receptjét hoztuk, ami magasan veri az eddigi variációkat.

Hozzávalók

  • 1 db sárgarépa
  • 7 dkg paradicsompüré
  • 25 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • zeller
  • 1 dl vörösbor
  • 2 babérlevél
  • rozmaring
  • olívaolaj
  • spagetti tészta

Bolognai spagetti: elkészítés

Olívaolajon - közepes lángon - megpirítjuk a darált húst, közben hozzáadjuk a vörösbort, fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal. Beleöntjük a sárgarépát, a vöröshagymát, a zellert - ami Gennaro szerint a lényegi elem -, a rozmaringot, babérlevelet, majd a paradicsompürét is és összekeverjük. Két merőkanál víz hozzáadásával kb. 45 percig pároljuk. Ez idő alatt kifőzzük a tésztánkat. A végén már csak a tálalás van hátra, a kész étel tetejére szórhatunk reszelt sajtot, így lesz az igazi. Az eredmény pedig egy ízekkel teli, mennyei bolognai. Jó étvágyat!

Lapozz tovább még több isteni tészta receptért!

Fotók: Youtube/Gennaro Contaldo

Oldalak

Szólj hozzá Te is!